RECETAS DE COCINA

ANÀLISI DE L’EVOLUCIÓ DE LA FAMÍLIA A TRAVÉS DELS USUARIS DE L’HOGAR SAGRADA FAMÍLIA DE LA VALL D’UIXÓ. (febrer, 2016).

A les tertúlies de l’Hogar hem estat parlant de la família a través de les històries personals dels membres que participen a aquestes xarrades.
En primer lloc ens vam fixar en les famílies dels usuaris, les que formaren els seus pares. Tots ells pertanyien a famílies nombroses, de quatre, sis , huit … germans. En aquestes famílies era freqüent la mort d’algun xiquet menut. El pare treballava   (ordinari, llauradors, botiguers, fusters…) mentre la mare se n’ocupava de la família i la casa, així com de l’educació dels fills. En alguns casos hi havia a la casa algun iaio o iaia que convivia amb ells. Tots ells expliquen que els pares marcaven les normes familiars, manifesten que amb una mirada del pare en tenien prou. Per suposat els pares estaven casats per l’església i el civil. Encara que han passat molts anys, els nostres usuaris tenen tots més de 80,   tots recorden amb nostàlgia els pares i la seua infantesa.
La següent generació familiar és la d’ells mateixos, la vida els va portar a cadascú a diferents tipus de famílies. La majoria es van casar (per suposat per l’església) molt joves, mentre d’altres es van quedar fadrines, no per decisió pròpia sinó per les circumstàncies. Les que es van casar ja no van formar famílies nombroses, la majoria només tenen un fill o filla, o cap. Només una d’elles manifesta tenir un fill adoptat, les altres que no tenen fills conten que no mai es van decidir a adoptar-ne.
Quan parlem de la generació dels seus fills o nebots, ens conten que alguns d’ells estan divorciats i casats diverses vegades, conviuen sense estar casats o bé han format famílies amb fills d’un o l’altre de la parella de relacions o matrimonis anteriors. Manifesten que en aquestes noves famílies es volen i la relació la veuen amb normalitat. També expliquen que les dones actualment decideixen la seua vida personal, si volen casar-se, si volen tenir fills o no ...
Després d’aquest  petit anàlisi, podem concloure que en 80 anys la societat espanyola ha evolucionat molt en l’aspecte familiar i ara podem trobar diversos tipus de famílies, però sobre tot que els majors ho han normalitzat.


No hay comentarios: