11/12/14

VISITEM ELS DIPÒSITS DE SEGARRA

El dimecres 10 de desembre els alumnes del PDC de l'IES Benigasló, hem anat als dipòsits de Segarra  amb la companyia i explicacions de Maria Masó, Fina Ortega i Fina Rosa Herrero.
Eixirem a les 9:00 des del nostre centre, seguint l'Antic Camí de València, i travessant horts abandonats i alguns en producció aplegarem al Polígon Belcaire. Des d'allí, vàrem prendre el Camí de la Miranda fins que ens va portar a l'entrada del camí que des de la carretera entre la Vall i Xilxes condueix al turó on estan els dipòsits de l'Antiga Indústria Segarra. 



Allí vegerem totes les dependències d'esta estància utilitzada com a dipòsit per a emmagatzemar l'aigua que feia falta a les factories i a les cases de la Colònia i que també servia per a celebrar esdeveniments i rebre les visites destacades que tenien els propietaris de la Fàbrica Segarra.




Les indicacions per a la visita ens les va fer Maria Masó a partir d'un text que va compartir amb nosaltres que escrigué amb motiu de la visita que feren les dones de l'Associació Clara Campoamor. També vegerem les imatges que estan a la web Territorios Abandonados 
Després d’esmorzar als jardins dels dipòsits, menjar-nos la coca malfeta de Fina Rosa i gaudir dels bunyols i el cafè de Fina, varem recórrer les diverses parts, explicant per a que s'usaven i contant alguna història de les que van passar allí. Tots els alumnes i acompanyants lamentàvem l'estat deplorable en el que es troben les instal·lacions i el molt de profit que es podria treure d'un lloc tan emblemàtic com els Dipòsits de Segarra.


Al tornar passarem per la fàbrica d'adobaments ("curtits") Cuator, on vam veure com es treballen les pells i com es secaven. Finalment tornarem recorreguent les antigues naus de la Fàbrica Segarra i varem visitar la xemeneia de l'antiga Central Tèrmica de les indústries.

Amb esta visita, hem completat la nostra documentació de camp per a la darrera sessió que farem la setmana propera i en el que tancarem l'estudi de la Fàbrica Segarra i el que va suposar per al poble de la Vall d'Uixó.
Més informació sobre el tema: BLOC DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES CLARA CAMPOAMOR DE LA VALL.


No hay comentarios: